بيماري ديفتري -كاشف ميكروب و واكسن، علايم، درمان و نكات مهم ديگر
ديفتري، بيماري عفوني حاد ناشي از باكتري كورينباكتريوم ديفتري است كه باعث آسيب در دستگاه تنفسي فوقاني مي شود و علائم عمومي آن بيشتر به علت گسترش سم باكتريايي در سراسر بدن است. ديفتري در اواخر قرن نوزدهم يك بيماري جدي و مسري در بسياري از جهان بود، زماني شيوع آن در اروپا و آمريكاي شمالي گسترش يافت و در نهايت با اقدامات ايمني رشد آن كاهش يافت. هنوز هم عمدتا در مناطق معتدل دنيا در طول ماه هاي سردتر سال اتفاق مي افتد و بيشتر در كودكان زير ۱۰ سال رخ مي دهد.
تاريخ پزشكي ديفتري
داستان ديفتري شبيه بيماري تشنج است شايد هم جالب تر …
باكتري ديفتري توسط دو باكتري شناسان آلماني بنام هاي ادوين كلبز و فردريش لفلر، كشف و شناسايي شده است. در اغلب موارد باكتري در قطرات ترشحات تنفسي كه در طي صحبت كردن يا سرفه كردن توسط افراد مبتلا پخش مي شود و انتقال مي يابد. شايع ترين محل ورود و تجمع باكتري ديفتري، لوزه ها، بيني و گلو است. باكتري معمولا در اين ناحيه باقي مي ماند و در آن منطقه پخش مي شود و يك سم قوي توليد مي كند كه از طريق جريان خون و عروق لنفاوي در سراسر بدن گسترش مي يابد و به قلب و سيستم عصبي آسيب مي رساند.
علائم ديفتري تب بالا و لرز، خستگي، گلودرد خفيف مي باشند. انتشار باكتري ديفتري منجر به تشكيل غشاي ضخيم، چركي و خاكستري مي شود كه از باكتري ها، سلول هاي مرده از غشاهاي مخاطي و فيبرين (پروتئين فيبرهاي مرتبط با لخته شدن خون) تشكيل شده است. اين غشا بصورتي پايدار و محكم به بافتهاي زيرين دهان، لوزه ها، حلق و گلو يا ساير قسمت هاي موضعي مي چسبد. غشاء در طي ۷ تا ۱۰ روز جدا مي شود، اما بعد از آن در موارد شديد عوارض مسموميت رخ مي دهد. اول اغلب در هفته دوم يا سوم، قلب، تحت تاثير قرار مي گيرد.
ادامه مطلب لينك زير:
بيماري ديفتري -كاشف ميكروب و واكسن، علايم، درمان و نكات مهم ديگر
برچسب: ،